Aandeel Sligro op 21 september 2022 ex-dividend voor €0,30

Aandeel Sligro logo 2022
Na drie jaar betaalt Sligro weer een dividend 2022.

Op 21 september 2022 zal Sligro Food Group ex-dividend gaan voor het interim dividend van €0,30 bruto per aandeel. Het is het eerste dividend van de groothandel sinds 2019 en geeft gelijk een mooi hoog dividendrendement, zeker indien Sligro in 2023 ook een slotdividend betaalt.

Sligro was één van de vele aandelen die hard werd geraakt door de coronacrisis toen veel bedrijven dicht moesten en er, zeker vanuit de horeca, veel minder werd gekocht bij Sligro. Na drie jaar zullen aandeelhouders Sligro voor het eerst weer een dividend ontvangen, want zoals eerder aangekondigd betaalt het bedrijf dit jaar een interim dividend van €0,30.

INTERIM DIVIDEND SLIGRO 2022
  • Ex-dividend: 21 september 2022 voor €0,30
  • Betaaldatum: 3 oktober 2022 (netto €0,255)
  • Dividendrendement: 1,9% bij koers €16
  • Soort dividend: cash interim dividend

De ex-dividend datum voor het eerste Sligro dividend in jaren is vastgesteld op 21 september 2022. Het netto-dividend van €0,255 per aandeel wordt vervolgens volledig in cash uitgekeerd aan aandeelhouders op 3 oktober 2022. Het laatste interim dividend van Sligro was €0,55 per aandeel en werd in september 2019 betaald.
Het dividendrendement van het aandeel Sligro is momenteel 1,9% bij een koers van €16. Normaal gesproken zal begin 2023 ook een slotdividend worden aangekondigd wat voor een aanzienlijk hoger dividendrendement moet zorgen. In het verleden was het slotdividend immers altijd hoger dan het interim dividend. 

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Sligro Food Group heeft twee segmenten: De Food Retail-activiteiten omvatten ongeveer 130 full-service EMTE-supermarkten, waarvan 30 door zelfstandige retailers; Food Service biedt een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorgservicepunten voor groot- en kleinschalige horeca, etablissementen, vrijetijdsvoorzieningen, grootverbruikers, (bedrijfs)cateraars, tankstations, kleine en middelgrote ondernemingen, kleinere detailhandels en de institutionele markt. De Vennootschap bedient de institutionele markt die handelt onder de naam Van Hoeckel en de andere segmenten van de markt als Sligro. Tot de dochterondernemingen van de Vennootschap behoren CaterTechBV en Bejaco NV, met inbegrip van haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, gezamenlijk bekend als JAVA Foodservice.