Aandeel Unilever PLC op 17 november 2022 ex-dividend

unilever logo 2022
Unilever betaalt vier keer per jaar een dividend. Het dividendrendement is 3,6%.

Op 17 november 2022 zal Unilever weer ex-dividend gaan voor het kwartaaldividend van 37,33 pence per aandeel. Het uiteindelijke dividend in euro's wordt op 9 december uitgekeerd aan alle aandeelhouders.

Sinds Unilever het hoofdkantoor verhuisde naar het Verenigd Koninkrijk wordt ook het dividend in Britse ponden aangekondigd, vergelijkbaar met Shell, dat al jarenlang het dividend in Amerikaanse dollars bekend maakt en voor Nederlandse aandeelhouders omrekent naar euro's. 

Bij Unilever zien we een vergelijkbare situatie, met voor Unilever PLC, dat de hoofdnotering in Londen heeft, een kwartaaldividend van 37,22 pence in het vierde kwartaal van 2022. Dat is iets meer dan het vorige dividend van 36,02 pence per aandeel.

Hoe dan ook, beleggers in de Nederlandse aandelen Unilever krijgen ook op 9 december het dividend uitgekeerd, waarbij wij voor het gemak de Britse notering aanhouden. De ex-dividend datum is zoals gezegd 17 november 2022 voor het aandeel Unilever, dat nu een dividendrendement heeft van 3,6%.

Op de beurs in Londen plust het aandeel Unilever PLC dit jaar ruim 2%. Unilever zelfs heeft momenteel een marktwaarde van 102 miljard Britse ponden. De groei komt voor een belangrijk deel van de Indiase dochter Hindustan Unilever, waarin Unilever PLC met 61,9% de grootste aandeelhouder is. Dat is gigantisch, want Hindustan Unilever heeft een totale waardering van meer dan $70 miljard, waarvan Unilever dus ruim 60% in bezit heeft.

Unilever is één van de weinige aandelen in Nederland met een kwartaaldividend, ofwel vier keer per jaar een uitkering aan aandeelhouders. Unilever is bovendien één van de weinige aandelen in Nederland met een sterke dividendhistorie.

Unilever PLC is actief op het gebied van persoonlijke verzorging en levensmiddelen. Merken van Unilever zijn onder meer Axe, Dirt is Good (Omo), Dove, Hellmann's, Knorr, Lipton, Lux, Magnum, Rexona, Sunsilk en Surf. Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 landen. Het bedrijf heeft ongeveer 310 fabrieken in meer dan 70 landen.