Aandeel ING op 7 augustus 2023 weer ex-dividend

aandeel ING interim dividend 2023

Op 7 augustus 2023 zal het aandeel ING Groep weer ex-dividend gaan voor het interim dividend over 2023. Vorig jaar werd nog €0,17 bruto per aandeel uitgekeerd. Gaat het dividend dit jaar flink omhoog? Het dividendrendement van ING is nu 5,4%.

Na de stortvloed aan dividenduitkeringen in april en mei, vaak door Nederlandse aandelen die slechts één keer per jaar uitkeren over het laatste boekjaar (in dit geval 2022) is het tijdelijk even rustig op dividendgebied, met slechts sporadisch nog een uitkering in Amsterdam. Volgend week is hoofdfonds DSM-Firmenich één van de laatste aandelen die nog ex-dividend zal gaan.

Daar komt echter snel verandering in, want met de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal de komende weken en maanden volgen ook verschillende dividenduitkeringen. Bijna altijd gaat het dan om een interim dividend van de Nederlandse bedrijven die twee keer per jaar uitkeren. Een aansprekende naam is hier ING Groep, dat al ruim geleden bekend maakte dat het op 7 augustus 2023 weer ex-dividend gaat. Eerder dit jaar werd al een slot dividend van €0,389 bruto betaald.

FLINKE DIVIDENDVERHOGING ING IN DE MAAK?

Het is wel nog even afwachten hoe hoog het interim dividend van ING in 2023 zal worden. Vorig jaar betaalde het bankbedrijf nog een interim dividend van €0,17 bruto per aandeel en analisten mikken voor 2023 op een flink hoger dividend van €0,27 bruto. Of het dividend van ING daadwerkelijk zoveel hoger uitvalt in 2023 weten we als ING op 3 augustus 2023 met cijfers over het laatste (tweede) kwartaal komt. Feit is wel dat het interim dividend vorig jaar juist flink werd verlaagd, wat een flinke verhoging in 2023 in een ander perspectief stelt.

Bij een beurskoers van €12 is het dividendrendement van het aandeel ING bruto 5,35%. Als het dividend daadwerkelijk flink omhoog gaat is dat rendement natuurlijk nog hoger. Zodra wij nieuws hebben over het interim dividend van ING leest u dat uiteraard op www.dividendnieuws.nl.

UPDATE AUGUSTUS 2023: ING ZAL OP 7 AUGUSTUS EX-DIVIDEND GAAN VOOR €0,35 INTERIM DIVIDEND

ING Groep NV (ISIN: NL0011821202) is bankbedrijf met wereldwijd particuliere klanten, zakelijke klanten en financiële instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.