Aandeel Shell PLC op 10 augustus 2023 ex-dividend voor $0,331

Shell logo 2023

Op 10 augustus 2023 zal Shell weer ex-dividend gaan voor een dividend van $0,331 per aandeel. Het dividendrendement van de oliereus is precies 4% bij een beurskoers van €27,69.

Eerder schreef dividendnieuws.nl al dat Shell het dividend in het tweede kwartaal van 2023 met 15% wilde verhogen. Ook werd het dividendschema van Shell al aangekondigd voor het hele jaar, wat betekent dat we precies al wisten wanneer Shell ex-dividend gaat en wanneer het dividend in 2023 betaald zal worden.

Nu is dus ook het exacte dividend bekend gemaakt dat Shell zal uitkeren in Q3 van 2023 met de eerder aangekondigde ex-dividend datum 10 augustus. Het gaat om een dividend van $0,331 bruto per aandeel. Het is dus een dividend in dollars dat later omgerekend wordt naar Britse ponden. Nederlandse beleggers ontvangen uiteindelijk een dividend in euro's op hun rekening bij hun broker.

Voordeel van de Britse (hoofd)notering van Shell is dat er geen dividendbelasting wordt verrekend zoals voorheen wel gebeurde in Nederland. Het netto dividend is dus gelijk aan het bruto dividend, ofwel $0,331 per aandeel. Dit dividend zal op 18 september 2023 in cash worden uitgekeerd aan aandeelhouders Shell. Bij een beurskoers van €27,69 in Amsterdam is het dividendrendement voor een aandeel Shell nu precies 4%.

Shell PLC, voorheen bekend als Royal Dutch Shell (Koninklijke Olie) houdt zich internationaal bezig met de exploratie, productie, raffinage en marketing van olie en aardgas, en de productie en marketing van chemicaliën. De activiteiten omvatten Upstream, Integrated Gas, Renewables and Energy Solutions en Downstream. De Upstream-organisatie beheert de exploratie en winning van ruwe olie, aardgas en aardgasvloeistoffen. Shell's Integrated Gas-organisatie beheert haar activiteiten op het gebied van vloeibaar aardgas en de productie van gas-to-liquids brandstoffen en andere producten. Hernieuwbare energie en energieoplossingen omvatten waterstof, stroom uit hernieuwbare en koolstofarme bronnen zoals wind, zon en aardgas. De Downstream-organisatie beheert verschillende chemische en productactiviteiten als onderdeel van een geïntegreerde waardeketen die ruwe olie en andere grondstoffen verhandelt en raffineert tot een reeks producten die over de hele wereld worden vervoerd en op de markt gebracht. Shell heeft zijn hoofdzetel in Londen, maar kan ook gekocht worden op Euronext Amsterdam waar het aandeel een notering heeft met ISIN-code GB00BP6MXD84. Het dividend wordt door Shell per kwartaal uitgekeerd.