Ex-dividend agenda Nederland juli 2020

Aandelen ex dividend juli 2020
Nog welgeteld drie Nederlandse beursgenoteerde aandelen gaan ex-dividend in juli 2020.

Op 29 juni zijn het eerst nog Aalberts en Vastned Retail die ex-dividend gaan in Amsterdam.

Van de drie aandelen die in juli nog ex-dividend gaan biedt het Belgische vastgoedaandeel Retail Estates het hoogste dividendrendement met ruim 7%.


Begin deze maand schreven we nog uitgebreid over de Nederlandse aandelen die ex-dividend gingen in juni 2020. Daarvan zullen op maandag 29 juni de laatste twee aandelen ex-dividend gaan, Aalberts en Vastned.

Dit tweetal zal in juli nog worden gevolgd door drie andere aandelen met een notering aan Euronext Amsterdam. Allereerst is het op 1 juli Corbion dat ex-dividend noteert voor €0,56 per aandeel. Corbion, marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en ontwikkelaar van duurzame ingrediëntoplossingen, betaalt net als vorig jaar een dividend van 56 eurocent in 2020.

Na Corbion is het een dag later de beurt aan IMCD, dat op 2 juli 2020 ex-dividend noteert voor een jaarlijkse uitkering van €0,90 per aandeel. Speciaalchemiebedrijf IMCD is één van de weinige aandelen die ook dit jaar weer gewoon het dividend verhoogt. IMCD betaalt 12,5% meer in 2020.

Als laatste is er nog het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, dat ook een beursnotering heeft in Amsterdam. Het Belgische winkelvastgoedaandeel beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met een dividend dat al jarenlang niet is verlaagd. Op 12 juni 2020 publiceerde Retail Estates de jaarresultaten over boekjaar 2019/2020 en werd het dividend van €4,40 per aandeel, dat eerder als was aangekondigd, nogmaals bevestigd.

EX-DIVIDEND AGENDA JULI 2020 VOOR NEDERLAND

  • 1 juli: Corbion voor €0,56 per aandeel
  • 2 juli: IMCD voor €0,90 per aandeel
  • 22 juli: Retail Estates voor €4,40 per aandeel


Het dividendrendement van Corbion is momenteel slechts 1,8%, terwijl IMCD nog minder biedt met 1,1%. Beide aandelen doen het prima op de beurs en door de flink opgelopen koersen is het dividendrendement daardoor een stuk teruggevallen. Het hoogste dividendrendement is er voor vastgoedaandeel Retail Estates, dat momenteel op 7,3%. Dat komt vooral door een koersdaling van bijna 30% voor het aandeel in 2020.