Deze Nederlandse aandelen gaan nog ex-dividend in juni 2020

Aandeel Vastned ex-dividend juni 2020
Vastned gaat eind juni nog ex-dividend
Het dividendseizoen 2020 zit er inmiddels zo goed als op met een relatief klein aantal Nederlandse aandelen dat uiteindelijk een dividend heeft betaald, vooral door de coronacrisis.

De COVID-19 pandemie zorgde namelijk voor een flink aantal dividenduitkeringen die werden geannuleerd of verlaagd, met vooral veel slecht nieuws voor beleggers in aandelen van banken en verzekeraars.

Na de dividendpiek in de maanden april en mei resteert in juni nog een klein restant van aandelen in Nederland die nog ex-dividend moeten noteren. Vorige week nog was raambekleder Hunter Douglas één van de laatste aandelen die vlak voor de geplande ex-dividend datum in juni het dividend annuleerde.

Eind juni echter zijn er nog 3 Nederlandse aandelen die ex-dividend noteren. Achtereenvolgens gaat het om HAL Trust, Aalberts en Vastned Retail. Van dat drietal verlaagde Vastned Retail wel het dividend in verband met de COVID-19 pandemie. Aalberts deed dat niet maar moest de ex-dividend datum wel uitstellen tot juni omdat de aandeelhoudersvergadering, waar het dividend goedgekeurd wordt, niet gehouden kon worden op de eerder geplande datum. HAL Trust staat volgens onze informatie op de agenda voor 26 juni 2020 om ex-dividend te gaan. Beleggers ontvangen hier een cashdividend van €2,90 en een gelijk bedrag in nieuwe aandelen HAL Trust.Hieronder de voorlopige ex-dividend agenda voor Nederland voor de komende weken:

Aandelen Nederland ex dividend juni 2020


De bovenstaande ex-dividend agenda kunt u natuurlijk ook rechtstreeks vinden via het menu bovenaan deze website. Nadat HAL Trust, Aalberts en Vastned Retail eind juni ex-dividend zijn gegaan volgen begin juli nog twee aandelen die allebei later uitkeren vanwege COVID-19. Het gaat om Corbion en IMCD, twee bekende dividendbetalers in Nederland. Later dit jaar volgt onder meer nog Wolters Kluwer, dat halfjaarlijks uitkeert.

LEES OOK: Meeste koopadviezen voor aandelen Basic-Fit en Prosus

Van de hierboven getoonde aandelen bieden Vastned Retail en Aperam de hoogste dividendrendementen met respectievelijk 7,1% en 6,6% op basis van de slotkoersen van 3 juni 2020.

Ook in België zullen de komende weken nog flink wat aandelen ex-dividend noteren. Bekijk hier het overzicht voor onze zuiderburen.