Ex-dividend datum aandeel OCI is 6 juni 2022

OCI betaalt een bruto dividend van €1,45 in 2022.
OCI gaat ex-dividend voor een brutodividend van €1,45 per aandeel.

Aandeelhouders in kunstmestfabrikant OCI krijgen in juni een allereerste dividend uitbetaald van €1,45 bruto per aandeel. Het dividendrendement is hoog met 4,4% en de ex-dividend datum is 6 juni 2022.

Het dividendseizoen 2022 is nagenoeg voorbij met in juni nog een handjevol aandelen dat ex-dividend gaat, waaronder verzekeraar Aegon en kunstmestmaker OCI. Eerder had OCI reeds laten weten in 2022 voor het eerst te willen starten met een dividenduitkering. Het dividendbeleid van OCI gaat uit van een basisdividend van $200 miljoen met halfjaarlijkse uitkeringen. Jaarlijks is het basisdividend zodoende $400 miljoen. Daar bovenop wil OCI ook variabele uitkeringen doen die zijn gekoppeld aan de vrije kasstroom. In goede tijden zal het dividend dan hoger uitvallen.

In februari maakte dividendnieuws.nl vervolgens al bekend dat OCI een allereerste dividend ooit wilde uitkeren. De Nederlandse producent en distributeur van op aardgas gebaseerde meststoffen en industriële chemicaliën betaalt een interim dividend van €1,45 per aandeel in 2022, wat ondanks de gestegen koers nog altijd goed is voor ruim 4% dividendrendement.

Inmiddels weten we ook de exacte ex-dividend datum voor OCI, want het aandeel zal op 6 juni 2022 ex-dividend noteren, iets wat uiteraard ook verwerkt is in de dividendagenda. Het dividend van OCI zal volledig in cash worden uitgekeerd met betaaldatum 20 juni 2022. Bij een koers van €32,58 is het dividendrendement van het aandeel OCI zeer hoog met 4,4% bruto, zeker indien er later dit jaar eventueel nog meer zal worden uitgekeerd.

OCI NV is een producent en distributeur van op aardgas gebaseerde meststoffen en industriële chemicaliën. Het portfolio van stikstofmeststoffen en industriële chemicaliën omvat waterhoudende ammoniak in vloeibare en gasvormige vorm, korrelig ureum, ureumammoniumnitraat, calciumammoniumnitraat, methanol en melamine. OCI levert aan onder meer agrarische en industriële klanten en exploiteert productielocaties in Nederland, de Verenigde Staten, Egypte en Algerije. Het distributienetwerk van het bedrijf omvat Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië. OCI is voornemens om in 2022 voor het eerst een dividend uit te keren aan beleggers.